Jacobsen bygg utför renovering skåne

Renovering

Anlita oss för renovering

Vi utför alla typer av renovering i villor och bostadsrätter. Oavsett om du ska renovera köket, badrummet eller hela din bostad kan processen kännas krånglig. Många väljer att ta hjälp med renovering både för att man har begränsad kunskap och för att man hellre ägnar sin egen tid åt någonting annat. Om så är fallet kan du kontakta oss för alla renoveringsprojekt i Helsingborg med omnejd, tillsammans kan vi komma fram till bra lösningar som matchar både dina förväntningar och din budget.

Det är en bra idé att planera för din renovering i god tid. Då har du tid att tänka igenom vilka funktioner som är viktiga för dig och vilka förväntningar du har på det slutliga resultatet. Se därefter över din budget och fundera på om den matchar med det förväntade resultatet. Om du är osäker på vad din renovering kan komma att kosta är du välkommen att kontakta oss för rådgivning och offert.

badrumsrenovering skåne

Vad som ingår vid renovering

När du anlitar oss för renovering tar vi hand om renoveringsprojektet från start till mål. Vilken typ av renovering du vill göra är upp till dig, vi utför allt från mindre renoveringar till omfattande totalrenovering efter kundens önskemål.

Exakt vad som ingår vid renovering kan variera från projekt till projekt och diskuteras innan vi tecknar avtal och påbörjar renoveringen. Några tjänster som kan ingå vid renovering är:

  • Planering av renovering och förväntat resultat
  • Rivning – t.ex. borttagning av befintligt golv, väggar & inredning
  • Uppbyggnad av nya väggar, golv etc.
  • Eventuell ändrad planlösning
  • Inköp av material
  • Målning & tapetsering
  • Montering och installation av vitvaror m.m.
  • Städning

Kontakta oss för mer information och offert.

Vanliga frågor om renovering

Vad kostar en renovering i Skåne?

Priset för renovering varierar mycket beroende på vad du ska renovera, hur stor renoveringen är samt vilka material och tillval du väljer. En renovering kan anpassas efter din budget. Kontakta oss så berättar vi mer.

När ska man renovera?

För att inte riskera att värdet på din bostad sjunker är det bra att planera inför kommande renoveringar och se till att genomföra dem innan skicket på bostaden försämrats till följd av slitage etc. Större och mer kostsamma renoveringar som till exempel takbyten, badrums- eller köksrenovering bör ske kring var 20e år, eller tidigare om man hinner ledsna på sitt gamla.

Kan renovering höja värdet på min bostad?

Att renovera kan vara ett sätt att höja värdet på en bostad, men också det motsatta. Därför är det viktigt att tänka smart när man renoverar. En rekommendation är att börja med att åtgärda uppenbara fel. Om tanken är att sälja är det ofta ett smart val att välja neutrala färger och material, planera för bra planlösning med förvaring samt att anpassa bostaden efter byggår och område.

Hur lång tid tar det att renovera?

Beroende på hur stor renovering du planerar göra är tidsåtgången olika. Mindre eller enstaka renoveringsprojekt behöver inte ta så lång tid medan en totalrenovering av hela huset beräknas till någonstans mellan 3-5 månader.

Kan jag nyttja ROT-avdrag vid renovering i Skåne?

Du som renoverar ett hus du själv äger kan använda dig av ROT-avdraget. Avdraget gäller på 30% upp till en summa på 50 000 kr som får nyttjas per person och år.